
Popularne racuchy z jabłkami to przysmak zarówno dla dzieci, jak i nieco starszych łakomczuchów. Świetnie sprawdzają się na pożywne śniadanie, słodki deser po obiedzie, podwieczorek czy też kolację, można je jeść na ciepło i na zimno, oprószone cukrem pudrem, sosem owocowym lub ulubionym dżemem.
Tradycyjny przepis na placki z jabłkami zawiera w sobie drożdże. Niestety, wiele osób nie potrafi pracować z tym składnikiem lub też taki sposób przygotowania wydaje im się zbyt czasochłonny. Dla osób, które nie chciałyby rezygnować z pysznych placków z jabłkami, powstała alternatywa w postaci przepisu opartego nie na drożdżach, ale na proszku do pieczenia i sodzie. Te dwa składniki, podobnie jak drożdże, odpowiadają za oczekiwaną pulchność oraz grubość placuszków, sprawiając, że ciasto delikatnie otula kawałki jabłek wewnątrz, a na zewnątrz jest złote i chrupiące.
Zmodyfikowany sposób przygotowywania racuchów jest dostępny na blogu posmakuj-to.blogspot.com. Czytając komentarze pod przepisem można przypuszczać, że taka propozycja jest równie smaczna i warta polecenia, jak jej drożdżowa wersja.
Firmy według kategorii
Katalog produktów i usług dla każdego
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Transport dla Ciebie i firmy
Usługi remontowo-budowlane
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Obrót i zarządzanie nieruchomościami - katalog usług
Atrakcje turystyczne i noclegi
Baza kursów i szkoleń
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Baza gastronomii i produktów spożywczych
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Imprezy, śluby, okazje - baza produktów i usług
Finanse i ubezpieczenia - wykaz
Hodowla i rolnictwo