Oceń firmę (0 z 0 głosów)
Popularne racuchy z jabłkami to przysmak zarówno dla dzieci, jak i nieco starszych łakomczuchów. Świetnie sprawdzają się na pożywne śniadanie, słodki deser po obiedzie, podwieczorek czy też kolację, można je jeść na ciepło i na zimno, oprószone cukrem pudrem, sosem owocowym lub ulubionym dżemem.
Tradycyjny przepis na placki z jabłkami zawiera w sobie drożdże. Niestety, wiele osób nie potrafi pracować z tym składnikiem lub też taki sposób przygotowania wydaje im się zbyt czasochłonny. Dla osób, które nie chciałyby rezygnować z pysznych placków z jabłkami, powstała alternatywa w postaci przepisu opartego nie na drożdżach, ale na proszku do pieczenia i sodzie. Te dwa składniki, podobnie jak drożdże, odpowiadają za oczekiwaną pulchność oraz grubość placuszków, sprawiając, że ciasto delikatnie otula kawałki jabłek wewnątrz, a na zewnątrz jest złote i chrupiące.
Zmodyfikowany sposób przygotowywania racuchów jest dostępny na blogu posmakuj-to.blogspot.com. Czytając komentarze pod przepisem można przypuszczać, że taka propozycja jest równie smaczna i warta polecenia, jak jej drożdżowa wersja.
Dalston Gardens, 16
Stanmore, London
MONKCHESTER ROAD, 34
Newcastle upon Tyne
xxxxx, x
Kraków